دانستنی های علمی ایران و جهان
دوشنبه 26 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس
ریزش مو یک مشکل فراگیر در دنیا است اما یک راه ساده برای مبارزه با آن وجود دارد. 
 
جلوگیری از ریزش مو با آب پیاز
آب پیاز یک ماده طبیعی و مطمئن برای مبارزه با ریزش مو است که نه واکنش آلرژیکی در پی دارد و نه عوارض جانبی؛ تنها مشکلی که ایجاد می‌کند، بوی بد آن است.
 
پیاز حاوی ترکیبات متعددی است که برای رشد مو مناسب هستند، از جمله سولفور؛ که مالیدن آن به سر جریان خون را بهتر می‌کند و در نتیجه شرایط برای رشد دسته‌های مو بهتر می‌شود.
 
کافی است 2 یا 3 پیاز را پوست بکنید و آب بگیرید، سپس آن را به پوست سر بمالید؛ یا یک پارچه کتان را با آن خیس کنید و روی سرتان بگذارید. آب پیاز باید نیم ساعت روی سر بماند و برای این که راحت تر باشید، می‌توانید سر را با پلاستیک یا کلاه بپوشانید. سپس موها را با آب گرم آب بکشید و بعد با شامپویی که مواد شیمیایی ندارد، بشویید.
 
این کار را 3 بار در هفته انجام دهید؛ اثرش بعد از 2 ماه مشخص می‌شود.
 
البته مراقب بوی قوی پیاز باشید و به همین دلیل می‌توانید به سرتان عطر بزنید یا این کار را آخر شب انجام دهید.
 
این را هم به یاد داشته باشید که آب پیاز معجزه نمی‌کند؛‌ کمک می‌کند اما برای درمان ریزش مو، باید دلیل اصلی آن را هم کشف کنید و از بین ببرید که می‌تواند رژیم غذایی بد، استرس و بدخوابی شبانه باشد.

منبع: سلامت نیوز





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
برای سالم بودن و داشتن چشمانی تیزبین به ویتامین‌ها و موادمعدنی متعددی نیاز داریم.

بدون شک خیلی از شما مانند ما روزانه چندین ساعت را پای رایانه می‌گذرانید و یا تصور می‌کنید که استرس یا رژیم‌های لاغری و غیره به قوه‌ی بینایی‌تان آسیب زده و چشم‌هایتان ضعیف شده است. عدم اقدام به موقع و سهل‌انگاری در حفظ سلامت هر یک ارگان‌ها مسئولیت سنگینی بر گردنتان خواهد گذشت. چون خدای‌نکرده زمینه را برای بروز بیماری‌ها فراهم می‌سازد. در این مطلب به سراغ چند نوشیدنی سالم و سرشار از ویتامین‌های ضروری برای احیای بافت‌های چشم رفته‌ایم. توصیه می‌کنیم این نوشیدنی‌ها را تهیه کرده و از خواص آن‌ها بهره‌مند شوید.

ویتامین‌های حافظ سلامت چشم‌ها

ویتامین A

ویتامین A که رتینول نیز نامیده می‌شود برای عملکرد خوب چشم‌ها لازم و ضروری است. به خاطر اینکه به افزایش حساسیت شبکیه‌ی چشم در برابر نور کمک می‌کند. داشتن کمبود این ویتامین باعث می‌شود که با غروب خورشید و کاهش نور در دید دچار مشکل شده و چشم‌ها خیلی زود خسته می‌شود و می‌سوزند. برای مقابله با این مشکلات کافی است که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A مانند هویج، اسفناج، شیر، کره، زرده‌ی تخم‌مرغ و غیره را افزایش دهید.

ویتامین E

ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان ضروری و محافظی در برابر رادیکال‌های آزاد است. این ویتامین باعث ترمیم و احیای بافت‌های چشمی شده و آن‌ها را در برابر التهاب‌ها و هر نوع تخریب سلولی محافظت می‌کند. برای جذب بیشتر این ویتامین می‌توانید به مغزها، روغن زیتون، آووکادو و غیره اعتماد کنید.

ویتامین C

این ویتامین در میوه‌ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می‌شود و علاوه بر خواص آنتی‌اکسیدانی می‌تواند اسیدفولیک و آهن بدن را بالا ببرد. این ویتامین در پرتقال، لیموترش، گریپ‌فروت، توت‌فرنگی، تمشک و غیره وجود دارد.

 

نوشیدنی هویج و سیب و اسفناجنوشیدنی هویج، سیب و اسفناج

یک نوشیدنی ایده آل و فوق‌العاده برای تقویت چشم‌ها و همچنین موها، دندان‌ها و پوستتان. کافی است هویج و سیب و اسفناج خریده و یک نوشیدنی سالم تهیه کنید. این نوشیدنی برای صبحانه فوق‌العاده است چون ویتامین‌های ذکرشده در بالا را به بدنتان می‌رساند.

مواد لازم

هویج یك عدد
سیب یك عدد
اسفناج تازه 3 برگ
جوانه‌ی گندم یك قاشق
آب‌معدنی یك لیوان

روش تهیه

هویج و برگ‌های اسفناج را با دقت بشویید. سیب را شسته و دانه‌هایش را خارج کنید. مواد را داخل مخلوط‌کن بریزید و سپس آب را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. در نهایت می‌توانید جوانه‌ی گندم را به مواد اضافه کنید. این ماده‌ی غذایی برای چشم‌ها مفید است اما استفاده از آن اختیاری است. توصیه می‌کنیم بلافاصله بعد از تهیه‌ی نوشیدنی آن را مصرف کنید.

نوشیدنی چغندر، هویج و سیبنوشیدنی چغندر، هویج و سیب

باز هویج! هویج و سیب برای سلامت چشم‌ها فوق‌العاده‌اند. افزودن چغندر به این مواد ارزش نوشیدنی را بالا می‌برد. چون میزان ویتامین‌های A و C را افزایش می‌دهد.

مواد لازم
چغندر یك عدد
هویج یك عدد
سیب یك عدد
آب‌معدنی یك فنجان

روش تهیه

چغندر، سیب و هویج را شسته و سپس به قطعه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. حتماً این مواد را به خوبی شستشو دهید و با پوست استفاده کنید. مواد را داخل مخلوط‌کن بریزید تا ترکیبی غلیظ و یکدست حاصل شود. در نهایت نیز آب را به مواد اضافه کرده و اگر دوست داشته باشید کمی لیموترش به آن بیفزایید. این نوشیدنی را صبح و قبل از صبحانه میل کنید.

نوشیدنی زغال اختهنوشیدنی زغال‌اخته

زغال‌اخته قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و برای حفظ سلامت چشم‌ها مفید است. این میوه‌ی ریز حاوی خواصی است که به عملکرد خوب کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند.

مواد لازم

زغال‌اخته 50 گرم
شیر یك لیوان

روش تهیه

روش تهیه‌ی این نوشیدنی ساده است. کافی است زغال‌اخته‌های تازه‌ی بدون هسته و شیر را داخل مخلوط‌کن بریزید. این نوشیدنی رنگی شاد و جالب خواهد داشت. می‌توانید کمی شکر یا حتی خامه به نوشیدنی‌تان اضافه کنید تا طعم آن شیرین و بهتر شود.

می‌توانید این نوشیدنی را در وعده‌ی صبحانه میل کنید و امیدوار باشید که گام بزرگی در جهت پیشگیری از ابتلا به آب‌مروارید برداشته‌اید.

منبع: تبیان





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

                                                         

                         رسیدن به تناسب اندام در آخر تابستان با کدو و شاتوت                                

با ذرت استخوان و دندان های سالمی داشته باشید

این روزها از مقابل هر پارک و تفرج‌گاهی که رد بشوید بوی بلال به مشام می‌رسد. در این ماه‌ها ذرت‌ها به اصطلاح شیری و مناسب هستند. البته باید بدانید که ذرت در واقع جزو غلات هست اما ما آن را جزئی از خانواده‌ی سبزیجات می‌دانیم. شما می‌توانید ذرت را به صورت بلال، کنسرو شده یا بوداده میل کنید. باید بدانید که همین ذرت‌های رج زده در گوشه و کنار شهر منبع فوق‌العاده‌ی منیزیم، ویتامین‌های B و A و فسفر هستند که نقش مهمی در ساخت و حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها برعهده دارند. روغن ذرت نیز به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع نشده‌ی پلی می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود.

البته حواستان به بلال‌هایی که در بیرون فروخته می‌شود باشد؛ چون همگی را در آب‌نمک‌هایی غوطه‌ور می‌کنند که ساعت‌ها از آن استفاده شده است. می‌توانید بلال تازه را خریداری کرده و در منزل به هر شیوه‌ی که دوست دارید آماده و میل کنید.

 

زردآلو تابستانی سرشار فیبر و بتاکاروتن

زردآلو به صورت میوه‌ی تازه، خشک، مارمالاد، مربا یا آب زردآلو منبع فوق‌العاده‌ی بتاکاروتن محسوب می‌شود. این میوه‌ی خوشمزه سرشار از آهن، مس، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. بهتر است زردآلو را بلافاصله بعد از خریداری میل کنید چون امکان دارد در پروسه‌ی برداشت و حمل دچار زدگی و خرابی شوند. تا حد امکان زردآلوهای نرم، رنگی، معطر و با پوست لطیف را انتخاب و خریداری کنید.

 

با جعفری ذخیره آنتی آکسیدان تان را زیاد کنید

هر آنچه سبزیجات مفید دیگر دارند سبزی‌های معطری مانند جعفری نیز دارا می‌باشند. توصیه می‌کنیم جعفری را به صورت روزانه مصرف کنید. در کنار غذاهایتان به عنوان تزیین گذاشته و میل کنید. این کار باعث افزایش میزان آنتی‌اکسیدان‌های دریافتی روزانه‌تان می‌شود. سالاد جعفری یک سالاد مناسب برای افزایش مصرف این سبزی معطر است. یک سهم غذایی حدود 125 میلی‌گرم از این سبزی بتاکاروتن، فولات، آهن و ویتامین C بالایی به بدنتان می‌رساند.

 

با لوبیا سبز بدن تان را سرشار از آهن کنید

لوبیا سبز سرشار از فیبر، آهن و فولات است. فرقی نمی‌کند آن را به صورت خام یا پخته شده، تنها یا همراه غذا و سبزیجات دیگر میل کنید. مهم این است که لوبیا سبز را خریده و به آشپزخانه‌تان بیاورید و با آن غذا درست کنید. حتماً کنار غذا از این سبزی استفاده کنید. لوبیا سبز خام در ترکیب با ماست، گوجه‌فرنگی و برگ نعنا نیز خوشمزه خواهد بود.

 

با تربچه سرطان را از بدن تان دور کنید

ظرف سبزی خوردنتان را پر از تربچه کرده و میل کنید. بدانید که برگ‌های تربچه نیز مانند اسفناج قابل خوردن و پرخاصیت است. می‌توانید این برگ‌ها را به سبزی خوردن یا آش و سالاد اضافه کنید. تربچه‌های نقلی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف منظم سبزیجات برگ‌دار مانند تربچه، بروکلی، کلم برگ و غیره به پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان‌ها مانند سرطان ریه، تخمدان و کلیه‌ها کمک زیادی می‌کند.

تربچه جزو مواد غذایی تند و تیز است و ظاهر زیبایی به سبزی خوردن و سالادها می‌دهد. در حین خرید تربچه‌های سفت را انتخاب کنید. می‌توانید تخم‌مرغ آب پز را از وسط نصف کرده و زرده‌ی آن را خارج کنید. سپس آن را با تربچه و پنیر رنده شده مخلوط کنید و دوباره داخل سفیده‌های سفت بریزید و با گوجه‌فرنگی یا نخودفرنگی تزیین کنید. همچنین می‌توانید تربچه را به مدت 10 دقیقه بخارپز کرده و با چاشنی‌های دلخواهتان میل کنید.

 

کدو مسمایی برای داشتن اندامی متناسب

کدو مسمایی بسیار کم‌کالری است به‌طوری‌که یک فنجان از این سبزی خردشده فقط 20 کالری دارد. شما می‌توانید از کدو در جهت رسیدن به تناسب اندام استفاده کنید. کدو حاوی 2 گرم پروتئین، ویتامین A و ویتامین C می‌باشد و بسیار کم‌چرب است. توصیه می‌کنیم از کدوهای کوچک و سفت و بدون هیچ ضرب خوردگی استفاده کنید. هر چه کدوها خوش‌رنگ‌تر و سبزتر باشند بهتر است.

 

شاتوت میوه ای خوش طعم و کم کالری

شاتوت یک میوه‌ی بی‌دانه کم‌کالری و فوق‌العاده خوشمزه است و این روزها در گوشه‌کنار شهر به وفور دیده می‌شود. این میوه منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. شاتوت یا همان شاه توت از بروز عوامل عفونت‌زا و التهاب‌زا پیشگیری کرده و آنتی‌اکسیدان‌های آن با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. این میوه‌ی خوش‌رنگ و خوشمزه حاوی میزان زیادی ویتامین A و حتی آهن، پتاسیم، منیزیم و غیره نیز می‌باشد که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می‌کنند.

منبع : tebyan.net





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 24 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس

                                                   index                           

چگونه می توانیم صاحب قلبی سالم شویم و چه توصیه هایی را باید رعایت کنیم تا این امر محقق شود!

بیماری های قلبی علت اصلی مرگ ومیر و ناتوانی زنان و مردان در سراسر جهان است، اما راه هایی وجود دارد که می توان توسط آن از قلب محافظت کرد و قلبی سالم داشت.

محمد حسینی گفت: بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ ومیر در مردان و زنان در سراسر جهان است. این بیماری ها اشکال مختلفی مانند فشارخون، بیماری تصلب شرایین (آترواسکلروز) کرونری و سکته قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی و دارند.

وی ادامه داد: بیماری های قلبیچگونه می توانیم صاحب قلبی سالم شویم و چه توصیه هایی را باید رعایت کنیم تا این امر محقق شود! چگونه می توانیم صاحب قلبی سالم شویم و چه توصیه هایی را باید رعایت کنیم تا این امر محقق شود! عروقی به آهستگی ایجادشده و در مراحل اولیه اغلب علامتی ندارند. عواملی چون کلسترول بالا یا فشارخون بالا ممکن است از کودکی وجود داشته یا در جوانی آغازشده و برای چندین دهه تشخیص داده نشوند، بنابراین بهترین راهکار، بررسی، تشخیص و کنترل زودرس عوامل خطر و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است.

وی افزود: ایجاد تغییرات سالم در شیوه زندگی مطابق با رهنمودهایی که از چندین دهه تحقیقات به دست آمده اند نه تنها سبب پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و داشتن قلب سالم می شوند بلکه خطر ابتلا به بیماری های خطرناکی مثل سرطان و دیابت را نیز کاهش می دهند.

این فوق تخصص جراحی قلب و عروق درباره عوامل خطر سازی که قابل کنترل، اصلاح یا درمان است، گفت: سیگار یکی از مهم ترین عوامل خطرساز برای بروز بیماری ها قلبی است. افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری چندین برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند؛ حتی تماس با دود سیگار در افراد غیر سیگاری موجب افزایش میزان بروز بیماری های قلبی عروقی می شود.

حسینی درباره خطرات ناشی از کلسترول بالا و تأثیر آن بر بیماری های قلبی گفت: یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر پیدایش و رشد بیماری های قلبی کلسترول بالا است. کلسترول بالا خطر ایجاد بیماری های قلبی عروقی را چند برابر افزایش می دهد. کلسترول با رسوب و ضخیم کردن دیواره سرخرگ ها باعث تنگی شریان ها و بروز سکته قلبی می شود.

وی ادامه داد: فشارخون نیز خطر ایجاد بیماری های قلبی عروقی را چند برابر افزایش می دهد. سایر عوامل نیز مانند چاقی، سوءمصرف الکل، رژیم غذایی ناسالم یا عدم فعالیت جسمانی و برخی بیماری ها نیز می توانند در ایجاد فشارخون بالا دخیل باشند و همچنین اثرات فشارخون را در ایجاد بیماری های قلبی عروقی چندین برابر بیشتر افزایش دهند. (البته افراد ممکن است بدون وجود هیچ یک از این عوامل، باز هم مبتلا به فشارخون بالا شوند)

وی افزود: چاقی و افزایش وزن و رژیم غذایی نامناسب به ویژه استفاده از روغن نباتی جامد و حیوانی، کله پاچه و مغز، مصرف غذاهای آماده مثل کنسروها و فست فودها و مصرف بی رویه نمک نیز می توانند از علل بروز بیماری های قلبی باشند.

این پزشک در پایان توصیه کرد: با تغییر سبک زندگی و تغذیه سالم و استفاده از میوه ها و سبزی ها و همچنین ورزش و افزایش فعالیت های بدنی روزانه، می توان قلبی سالم داشت و از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کرد.

منبع : فارس





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 24 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس

آیا می دانستید می توانید مشکلات کبدی تان را با بررسی نحوه بازدمتان تشخیص دهید و علائم اولیه ناراحتی های کبدی در بازدم افراد نهفته اند.

مطالعات محققان دانشگاه بیرمنگام انگلیس نشان می دهد که از طریق آزمایش تنفس و بررسی بازدم می توان بیماری های کبدی را در مراحل اولیه تشخیص داد.

محققان از سال های گذشته به این موضوع پی برده بودند که بوی بازدم افراد مبتلا به بیماری های کبدی با افراد عادی متفاوت است؛ از این رو این تفاوت زمینه را برای تحقیقات بیشتر فراهم کرد.
به گزارش ساینس، بر اساس این مطالعه، سطح بالای ترکیبی به نام لیمونن در بازدم، می تواند نشانه ای از سیروز کبدی در مراحل اولیه باشد.
سیروز کبدی حاصل التهاب مزمن بافت کبد است که سبب اختلال در عملکرد کبد می شود. این بیماری می تواند منجر به سرطان و نارسایی کبد شود.
لیمونن یک ترکیب طبیعی است که در میوه ها و سبزی ها، به ویژه در مرکبات یافت می شود. همچنین این ترکیب در لوازم آرایشی، عطر و محصولات بهداشتی وجود دارد.
وجود این ترکیب در بازدم یکی از مهمترین نشانه های سیروز کبد در مراحل اولیه است؛ سنجش لیمونن با استفاده از طیف سنج جرمی انجام می شود. محققان احتمال می دهند که وجود این ترکیب در بازدم، به دلیل سوخت و ساز ناقص لیمونن باشد.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان این ترکیب در بازدم افرادی که پیوند کبد شده اند، کاهش می یابد.
بیماری های کبدی تا مراحل پیشرفته هیچ علامتی ندارد و بیمار با مشاهده علایمی مانند خستگی، زردی، خونریزی، تورم، کبودی، احساس گیجی و حالت تهوع، به پزشک مراجعه می کند.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، سیروز کبدی دوازدهمین علل مرگ و میر و پنجمین عامل مرگ افراد 45 تا 54 ساله در آمریکا است.
مطالعات انجام شده در اوایل سال جاری نشان می دهد که سیروز کبدی بسیار شایع تر از آن است که تصور می شد؛ میزان ابتلا به این بیماری در آغاز امسال در آمریکا حدود 400 هزار نفر پیش بینی می شد اما این مطالعان نشان داد که آمار واقعی حدود 633 هزار نفر است.
مطالعات صورت گرفته در انگلیس نشان می دهد که بیماری های کبد در دهه های اخیر افزایش یافته و سومین عامل مرگ زودرس است.
مهمترین علت بروز سیروز کبد، مصرف الکل و دخانیات است.
نتایج این تحقیقات در نشریه EBioMedicine منتشر شده است.

منبع : ایرنا





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 24 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس

با شناسایی این خوراکی ها براحتی می توانید سرطان پستان را از خود دور کنید در این مطلب خوراکی هایی که با سرطان پستان مقابله می کند معرفی می کنیم و تاثیرات شگفت انگیر این خوراکی ها را توضیح می دهیم . چه غذایی برای مقابله با این بیماری موثرتر است و بهتر است برای جلوگیری از این بیماری چه بخوریم

تغذیه سالم، نقشی اساسی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان پستان دارد. مثلا محققان دریافته‌اند که مصرف منظم حجم مناسبی از قارچ در طول روز می‌تواند تا حد چشمگیری باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در خانم‌هایی در سن یائسگی شود. قارچ‌ها، حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام «ال-ارگوتیونئین» هستند و با همین آنتی‌اکسیدان قوی می‌توانند از بدن در برابر سلول‌های سرطان پستان، محافظت کنند. از این رو، به تمام خانم‌ها، مخصوصا خانم‌های بالای ۴۵ سال توصیه می‌شود که تکه‌های قارچ را به انواع سالاد، املت یا ساندویچ‌های خود اضافه کنند.

sprouts

جوانه بروکلی، از دیگر خوراکی‌های ضد سرطان پستان است. این جوانه خاص که در فروشگاه‌های بزرگ عرضه مواد غذایی وجود دارد، سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام «سولفورفان» است. محققان دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسیده‌اند که سولفورفان موجود در جوانه بروکلی باعث تخریب سلول‌های سرطانی و پیشگیری از رشد آنها در بدن می‌شود. جوانه بروکلی می‌تواند در انواع ساندویچ‌ها، سالادها و سوپ‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

pomegranate

دانه‌های انار هم سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و «الاژیک اسید» هستند و به‌همین دلیل هم می‌توانند تا حد چشمگیری باعث پیشگیری از رشد سلول‌های سرطان پستان در بدن شوند.

منبع : www.salamdr.com





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 22 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس
سم زدایی از کبد عامل مهم و اساسی در سوزاندن چربی به خصوص چربی‌های دور شکم و کمر به شمار می‌رود زیرا کبد به سوزاندن چربی‌های ذخیره شده در بدن کمک می‌کند.
معجونی معجزه‌گر برای لاغری
 
براساس نتایج مطالعه انجام شده، نوشیدن روزانه یک لیوان معجون جعفری و لیمو با معده خالی میزان سوخت و ساز بدن را دست کم 40 درصد افزایش می‌دهد.
 
مواد لازم برای تهیه معجون لاغری:

- یک دسته جعفری
- یک عدد لیمو
- یک لیوان آب
 
جعفری‌ها را ریز ریز خرد کنید و با اضافه کردن آب لیمو و سپس یک لیوان آب، معجون را آماده کنید. (نیاز به جوشاندن معجون نیست فقط کافیست آن‌ها را با هم مخلوط کنید) سپس این معجون را با معده خالی هر روز بنوشید، اما فقط برای پنج روز. سپس، شما باید یک استراحت 10 روزه به بدنتان بدهید و برنامه را دوباره از ابتدا آغاز کنید.
 
این معجون برای سوزاندن کالری استفاده می‌شود و ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن می‌رساند، و علاوه بر این، با استفاده از آن شما می‌توانید سه کیلوگرم کمتر از پنج روز کاهش وزن داشته باشد.

منبع: العالم





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 8 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس

راهکارهای طلایی براى کاهش کلسترول

هنگامى که کلسترول خون بالا باشد، میزان زیادى از ماده چربى زرد رنگ غلیظ در گردش خون شما وجود دارد. اگر زیادى آن بر دیواره شریان‏‌ها رسوب کند مى‏تواند رگ‏هاى شما را مسدود کند و احتمالا به حمله قلبى، سکته و درد آنژینى (درد سینه) ختم شود.

البته باید بدانید که کلسترول، ماده‏ بدى نیست؛ بدن انسان به طور طبیعى آن را تولید مى‏کند و این ماده بعضى از کارهاى حیاتى را انجام مى‏دهد، از جمله: کمک به ساخت سلول‏هاى جدید، تولید هورمون‏‌ها و پوشش اعصاب.

متأسفانه درباره این ماده، اشتباهات زیادى وجود دارد.

انواع کلسترول

 
کلسترول غذایى: نوعى از کلسترول است که در غذا وجود دارد (اکثرا منبع حیوانى) . براى مثال، یک تخم‏ مرغ، ۲۷۵ میلى‏ گرم کلسترول دارد ولى یک سیب اصلا کلسترول ندارد. انجمن قلب آمریکا (AHA) میزان مصرف روزانه کلسترول در حدود ۳۰۰ می‌لى‏گرم را توصیه مى ‏کند.

کلسترول سرمى: کلسترولى است که در خون جریان دارد و در آزمایشات پزشکى، این کلسترول را اندازه مى‏ گیرند. زیر ۲۰۰ می‌لى‏گرم، میزان مطلوب است.

کلسترول HDL لیپوپروتئین پر تراکم: نوعى از کلسترول سرمى است که توانایى پاک سازى رگ‏هاى خونى را دارد و نوع خوب کلسترول، محسوب مى‏ شود؛ یعنى هر چه سطح کلسترول HDL در خون بالا‌تر باشد، بهتر است.

کلسترول LDL لیپوپروتئین کم تراکم: دوقلوى شیطانى HDL و مسدود کننده عروق است. یعنى هر چه سطح آن در خون پایین‏‌تر باشد بهتر است.

در اینجا چند راه براى پایین نگه داشتن سطح کلسترول وجود دارد:
 
مراقب وزن‏تان باشید

 
هر چه قدر سنگین‏‌تر باشید، بدن‏تان کلسترول بیشترى تولید مى ‏کند. یک مطالعه ۲۰ ساله در هلند نشان مى‏ دهد که وزن بدن مهم‏‌ترین و تنها عامل تعیین کننده کلسترول خون مى ‏باشد. هر کیلو افزایش وزن بدن، سطح کلسترول را 2 درجه بالا مى ‏برد. مطالعه‏ قبلى معروف فرامینگهام نشان داد که بین کلسترول خون و وزن بدن رابطه‏ کاملا قطعى و مشخصى وجود دارد.

دکتر پل لچانس» استاد تغذیه دانشگاه نیوجرسى «مى‏گوید: اگر وزن شما بالا باشد، تنها همین دلیل براى پایین آوردن وزن‏تان کافى است. بنابراین از رژیمى استفاده کنید که دو سوم محتواى آن شامل: میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات باشد. تنها یک سوم کالرى باید از گوشت و فرآورده‏هاى شیرى که اغلب پر چرب و پر کالرى هستند تأمین شود.
 
مصرف چربى را قطع کنید

 
سه عامل تغذی ه‏اى اصلى بر کلسترول اثر دارند که به ترتیب اهمیت عبارتند از:

- چربى اشباع شده (روغن جامد) که کلسترول خون را بالا مى ‏برد.
- چربى اشباع نشده که کلسترول خون را پایین مى‏ آورد.
- کلسترول تغذی ه‏اى که کمتر از چربى ‏هاى اشباع شده، باعث افزایش کلسترول خون مى‏شود.

از میان این سه گروه، چربى اشباع شده بیشترین تأثیر را بر افزایش کلسترول دارد.
اثر چربى اشباع شده سه برابر بد‌تر از کلسترول تغذیه‏ اى است، بنابراین شما باید مصرف غذاهاى حاوى این ماده نظیر گوشت، کره، پنیر و روغن جامد را کاهش دهید و تا آنجا که ممکن است آن‌ها را با غذاهاى مثل ماهى، پرندگان، محصولات کم چربى شیر و روغن‏ هاى غیر اشباع نظیر ذرت و سویا عوض کنید.
 
روغن زیتون مصرف کنید
 

روغن زیتون و غذاهایى نظیر میوه ‏هاى مغزدار گردو و پسته، آووکادو، روغن کانولا و روغن بادام زمینى سرشار از نوع دیگرى از روغن غیر اشباع شده مى‏باشند که در گذشته تصور مى ‏شد هیچ اثرى روى سطح کلسترول ندارند، اما این روغن‏‌ها در واقع ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهند.

مطالعات انجام شده نشان مى ‏دهد که رژیم تغذیه ‏اى که حاوى این روغن اشباع شده باشد، حتى بیشتر از رژیم شدید کم چربى، کلسترول خون را پایین مى ‏آورد. این نوع روغن اشباع نشده، LDL (کلسترول بد) را کاهش مى‏ دهد، در حالى که در سطح HDL تغییرى ایجاد نمى‏ کند.
 
بنابراین از رژیم تغذیه‏ اى کم چربى استفاده کنید و همراه آن دو تا سه قاشق غذاخورى از روغن زیتون یا روغن‏ هاى مشابه در هر روز استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که این روغن اشباع نشده را جایگزین دیگر چربى‏‌ها کرده ‏اید و نه اینکه آن را به رژیم‏تان اضافه کرده باشید.
 
درباره ‏تخم‏ مرغ، زیاد سخت نگیرید

 
اگر چه هر تخم ‏مرغ میزان زیادى کلسترول دارد، نباید فکر کنید که باید تخم ‏مرغ را به طور کامل از رژیم غذایى حذف کنید. در یک مطالعه روى پنجاه نفر، طى شش هفته، روزانه سه تخم‏ مرغ بزرگ استفاده شد که کمتر از یک سوم این افراد در طول این مدت، کلسترول بالا‌تر از حد معمول داشتند.

اگر مى‏ خواهید بدون خطر از تخم ‏مرغ استفاده کنید، مصرف‏تان را به سه تخم‏ مرغ در هفته کاهش دهید. از آنجا که فقط زرده تخم ‏مرغ، کلسترول دارد شما مى ‏توانید سفیده تخم ‏مرغ را به راحتى بخورید.
 
از لوبیا بیشتر استفاده کنید

 
لوبیا و دیگر هم خانواده‏‌ هایش در عین مغذى بودن و ارزانى، حاوى نوعى فیبر محلول در آب به نام پکتین هستند که کلسترول را در بر مى‏ گیرند و آن را قبل از مشکل ‏ساز شدن به خارج بدن هدایت مى ‏کنند. مصرف روزانه یک فنجان لوبیاى پخته بسیار رضایت بخش است.
 
بیشتر میوه بخورید
 
میوه‏‌ها، نیز به علت داشتن پکتین، منجر به کاهش کلسترول خون مى ‏شوند. جیمز کاروا همچنین مى ‏گوید: پکتین موجود در گریپ فروت در هشت هفته، کلسترول خون را به طور متوسط ۶ / ۷ درصد کاهش مى ‏دهد و این ۱ درصد کاهش در کلسترول، ۲ درصد خطر حمله قلبى را کاهش مى‏ دهد. براى رسیدن به این منظور باید روزانه ۵ / ۲ گریپ فروت بخورید.
 
جو بخورید

 
به نظر مى‏ رسد کلسترول خون به وسیله‏ سبوس جو کاهش مى‏ یابد. مطالعات متعددى که به وسیله‏ دکتر اندرسون انجام شده نشان مى‏ دهد که سبوس جو همانند لوبیا عمل مى‏ کند. سبوس جوى دوسر داراى فیبر قابل حل بیشترى است ولى آرد جوى دوسر نیز کلسترول خون را پایین مى‏آورد.
 
سبوس ذرت مصرف کنید
 

سبوس ذرت به اندازه سبوس جو و لوبیا در کاهش کلسترول مؤثر است. یک قاشق غذا خورى سبوس ذرت (در هر وعده غذا) اضافه شده به سوپ یا آب گوجه می ‏تواند بعد از 12 هفته، سطح کلسترول را حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.
 
از هویج کمک بگیرید

 
دکتر پیتر هوگلند مى‏ گوید: هویج، کلسترول را به وسیله‏ نوعى پکتین پایین مى ‏آورد. در حقیقت با خوردن دو هویج در روز مى‏ توان کلسترول را ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داد. کاهو، کلم سیاه و پیاز نیز همانند هویج حاوى نوعى پکتین هستند.
 
ورزش کنید

 
ورزش کردن مى ‏تواند با کاهش ساخت کلسترول مسدود کننده رگ ‏‌ها مفید باشد. یکى از بهترین راه‏‌ها براى افزایش سطح HDL، ورزش شدید است. ورزش، همچنین باعث افزایش توانایى تصفیه چربى از خون بدن مى ‏شود. اگر چربى مدت زیادى در رگ‏‌ها نماند، فرصت زیادى براى رسوب روى دیواره‏ هاى رگ‏‌ها ندارند. دونده‏‌ها ۷۰ درصد سریع‏‌تر از مردم دیگر مى‏ توانند چربى را از خون‏شان پاک کنند.
 
رژیم غذایى ‏تان را تغییر دهید

 
تعجب ‏آور است که بدانید، گوشت قرمز که یک منبع سمى چربى اشباع شده است مى ‏تواند جزء رژیم سلامت قلب باشد. محققان بریتانیایى، افراد داراى کلسترول بالا را در یک رژیم کم چربى و پر فیبر حاوى ۱۸۵ گرم گوشت قرمز کم چربى قرار دادند. میزان چربى این رژیم، ۲۷ درصد کل کالرى بود که حدود ۴۰ درصد پایین‏‌تر از اغلب مردم در ایالات متحده است. سطح کلسترول این افراد، ۵ / ۱۸ درصد کاهش یافت.
 
شیر کم چربى مصرف کنید

 
بنا به پیشنهاد بعضى استادان پزشکى، تمام افراد باید از مقدار شیر کم چربى استفاده کنند. در یک مطالعه، داوطلبان نیم لیتر شیر به رژیم روزانه ‏شان اضافه کردند و در پایان هفته دوازده، به طور متوسط حدود ۸ درصد در کلسترول دیده شد.
 
سیر خام بخورید

 
محققان از مدت‏‌ها پیش مى‏ دانستند که مصرف زیاد سیر خام، مى ‏تواند چربى‏ هاى مضر بدن را کاهش دهد. متأسفانه بوى بد سیر مى ‏تواند دوستان‏تان را از شما دور کند. باید بدانید که اگر براى از بین بردن بوى بد آن، پخته شوند خاصیت ضد کلسترولى را نیز از دست مى‏ دهند.

هر روزتان را با آب پرتقال شروع کنید


نوشیدنِ روزانه 3 لیوان آب پرتقال (از هر نوعی) به مدت 4 هفته میزان کلسترول خوب یا مفید خون را به میزان 21 درصد افزایش می‌دهد و تعادل بین کلسترول خوب و بد را تا 16 درصد بهبود می‌بخشد. توصیه می‌کنیم صبح‌ها دو لیوان آب پرتقال میل کنید.

از آب پرتقال‌های غنی شده با استرول‌های گیاهی استفاده کنید. کافی است در خرید آب پرتقال به برچسب آن دقت کنید تا حاوی استرول‌های گیاهی باشد.

هر روز 6 وعده‌ غذای سبک بخورید


پژوهشی که روی بزرگسالان انگلیسی انجام شد نشان داده افرادی که روزانه شش وعده یا بیشتر غذا می‌خورند در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده پای میز غذا می‌روند، میزان کلسترول بسیار کمتری دارند؛ اگر چه امکان دارد گروه اول کالری‌ها و لیپیدهای بیشتری دریافت کنند. برای جلوگیری از این مشکل توجه داشته باشید، وعده های غذایی سبک و سرشار از سبزیجات داشته باشید.

ساندویچ‌ تان را با نان سبوس دار تهیه کنید


فقط با کاهش میزان گلوسیدهای ساده مانند نان سفید و جذب گلوسیدهای پیچیده‌ی بیشتر مانند نان کامل(سبوس‌دار) وبرنج قهوه‌ای می‌توانید میزان کلسترول خوبتان را افزایش دهید و میزان تری‌گلیسیرید و اسیدهای چرب دیگری که سلامت قلبتان را به خطر می‌اندازد را کاهش دهید.

روغن زیتون را فراموش نکنید


پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع نشده‌ مونو که در روغن زیتون وجود دارد میزان کلسترول بد را در افرادی که از دیابت و یا سندروم متابولیک رنج می‌برند کاهش می‌دهد.

درون سالادهایی که تهیه می‌کنید روغن زیتون بریزید و یا اینکه سس سالادتان را با این روغن تهیه کنید. سس سرکه مناسب است. این سس با سرکه و روغن زیتون تهیه می‌شود.

قبل از دم کردن قهوه نصف قاشق چای‌خوری دارچین به اضافه کنید


یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش می‌دهد. اگر اهل قهوه خوردن هستید قبل از دم کردن، نصف قاشق چای‌خوری به آن، دارچین اضافه کنید. البته می‌توانید از این ادویه‌ی خوش عطر در چایتان نیز استفاده کنید.

تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و می‌توانند به کلسترول‌های بد خون چسبیده و آن‌ها را جذب کنند.

جو


جو دوستدار سلامت قلب شماست. محققان معتقدند که جو حاوی فیبر حلالی به نام بتاگلوکان است و مصرف منظم آن یعنی یک فنجان و نیم در روز می‌تواند میزان کلسترول بد را به میزان 12 تا 24 درصد کاهش دهد. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این فیبرها در معده، کلسترول را جذب خود می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که وارد جریان خون شود.

یک روز در میان گریپ‌فروت بخورید


گریپ‌فروت سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. اما توجه داشته باشید که گریپ‌فروت جذب خیلی از داروها را با مشکل مواجه می‌کند. برای جلوگیری از کاهش اثرات دارویی که مصرف می‌کنید قبل از خوردن گریپ‌فروت با پزشک معالجتان مشورت کنید. سیب نیز منبع خوب پکتین است.

عسل را جایگزین قند، شکر و مربا کنید


پژوهشی که در امارات متحده‌ی عربی انجام شد نشان می‌دهد که در افراد سالم، میزان کلسترول و کلسترول ال.دی.ال بعد از مصرف یک نوشیدنیِ حاوی عسل کاهش می‌یابد؛ اتفاقی که بعد از مصرف نوشیدنی‌های حاوی گلوسید نمی‌افتد.

بعد از شانزده روز مصرف نوشیدنی عسل، میزان کلسترول خوب شرکت کننده‌ها افزایش و میزان هموسیستئین آن‌ها کاهش یافته است. هموسیستئین، اسید آمینه‌ای است که خطر بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد.

انواع لوبیاها


تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و می‌توانند به کلسترول‌های بد خون چسبیده و آن‌ها را جذب کنند. نیم فنجان لوبیا می‌تواند مقدار قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.
 
سیب: شاه‌میوه کاهش‌دهنده کلسترول


یک عدد سیب صد گرمی‌ حاوی حدود 40 تا 50 کیلوکالری است. سیب باعث کاهش جذب کلسترول و چربی‌‌‌ها در روده‌ها می‌‌شود. این میوه همچنین سرشار از فیبر‌‌ها، ویتامین‌‌‌ها و آنتی‌اکسیدان‌‌‌های مفید است که بویژه در پوست آن قرار دارند.

سیب به دلیل داشتن فروکتوز و کربوهیدرات انرژی‌زاست. به همین دلیل فعالیت‌‌های فیزیکی را بیشتر می‌‌کند. وقتی فعالیت‌‌های جسمی‌تان بالا باشد بی‌شک چربی خون‌تان نیز کاهش خواهد یافت. این میوه علاوه بر این ‌که احساس سیری طولانی‌مدتی پدید می‌آورد، رفع عطش می‌کند و خطر ابتلا به سرطان کولون را نیز کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این میوه به اندازه قرص‌های استاتین به کنترل چربی خون کمک می‌کند.

بادام


مواد موجود در پوست بادام به جلوگیری از اکسیدشدن LDL، که کلسترول بد نامیده می شود، کمک می کند، چراکه فرایند اکسیداسیون می تواند به عروق خون آسیب زده و موجب افزایش خطر بیماری قلبی-عروقی شود. پس بهتر است در وعده صبحانه خود و بر روی سالاد از پودر بادام استفاده نمایید.

آووکادو

چربی های اشباع نشده موجود در میوه آووکادو موجب پایین آمدن LDL به عنوان کلسترول بد و افزایش HDL به عنوان کلسترول خوب می شود، مخصوصاً در افرادی که سطح کلسترول شان به آرامی در حال افزایش است. می توانید از برش های این میوه در ساندویچ و سالاد استفاده کنید.

لوبیا و عدس

طبق مطالعه اخیر، کلسترول بد LDL در آن دسته از داوطلبانی که دارای رژیم غذایی با چربی پایین به همراه افزودن عدس و لوبیا به منوی غذایی شان بودند، تا حدود دو برابر پایین آمده بود.

بلوبری

میوه بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان قدرتمندی موسوم به «تروستیلبن» است که به کاهش کلسترول LDL کمک می کند.

برای تهیه یک نوشیدنی سالم حاوی بلوبری، یک پیمانه بلوبری یخ زده را به همراه نصف پیمانه آب پرتقال و ماست با طعم وانیل در مخلوط کن مخلوط کرده و سپس میل نمایید.

گندم


زمانی که به رژیم غذایی زنان تحت مطالعه دانشگاه تورنتو، سبوس گندم اضافه شد سطح کلسترول HDL تا بیش از ۱۱ درصد افزایش یافت.

مصرف قهوه را کم کنید
 
مطالعات نشان مى‏دهد که بین مصرف قهوه و افزایش کلسترول ارتباط وجود دارد. به نظر اکثر محققین کافئین موجود در قهوه مقصر نیست.
 
سیگار نکشید

 
در مطالعه روى پسرهاى نوجوانى که در هفته بیست سیگار مى‏کشند، افزایش واضحى در کلسترول‏ شان مشاهده شد. یک مطالعه‏ دیگر نشان مى‏دهد که با ترک سیگار، افزایش سریع و قابل ملاحظه‏اى در غلظت HDL به وجود مى ‏آید.

نوشیدنی های ضد چربی


اگر بخواهیم 3 نوشیدنی را نام ببریم که هم فشارخون را پایین می‌آورند و هم کلسترول و تری‌گلیسرید را باید به آب گوجه‌فرنگی،‌ آب انار و آب‌غوره اشاره کنیم که بهترین گزینه‌ها هستند. این 3 نوشیدنی هم می‌توانند بین وعده‌های غذایی و هم همراه غذا مصرف شوند.

آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپ‌فروت نیز از میوه‌هایی هستند که مصرفشان هم به صورت آب‌میوه و هم میوه تازه چربی و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

با فلفل سیاه به جنگ چربی بروید


فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل می‌شود، تشکیل سلول‌های جدید چربی را متوقف می‌کند و خاصیت ضد چربی دارد.

تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیت‌های بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش می‌دهد.

اکنون محققان طی تحقیقات آزمایشگاهی و مدل‌های کامپیوتری دریافتند که «پپرین» در فعالیت ژنی که مسئول کنترل تشکیل سلول‌های جدید چربی است، دخالت می‌کند.

«پپرین» همچنین ممکن است فعالیت‌های زنجیره‌ای متابولیکی که در حفظ کنترل چربی نقش دارد را هدف قرار دهد.

پژوهشگران معتقدند که این یافته باعث استفاده وسیع از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در جنگ با چربی و سایر بیماری‌های مربوطه خواهد شد.

کاهش چربی خون با خرفه

مصرف خرفه به صورت خام یا پخته موجب کاهش چربی خون و رفع التهاب بدن می‌شود در پزشکی طب سنتی ایران از خرفه برای رفع لاغری، رفع تشنگی و تقویت کننده قوای جسمانی استفاده می‌شود.

خرفه تصفیه کننده خون، تب‌بر و مُدر «ادرارآور» است همچنین این گیاه صفراآور، ضد اسکوربوت و کمبود ویتامین ‌C است.

می‌توان از گیاه تازه خرفه به میزان 5 تا صد گرم روزی سه بار استفاده کرد که اثرات خوبی را بر بدن می‌گذارد.
 
مکمل‏ هایى که با کلسترول مقابله مى ‏کنند

 
آیا مکمل ‏هاى غذایى مى‏ توانند کلسترول را کاهش دهند؟ بعضى از محققان چنین نظرى دارند.

ویتامین ۳ B یا نیاسین: کنت کوپر مى‏گوید: ممکن است مقادیر زیاد نیاسین) که به نام نیکوتینیک نیز شناخته شده (میزان کلسترول و LDL را کاهش دهد. بهتر است با مقادیر کم، در حدود ۱۰۰ می‌لى‏گرم در روز شروع کنیم. سپس به تدریج طى چند هفته به ۲ - ۱ گرم در هر بار مصرف برسانیم. یعنى با سه بار مصرف در روز به ۶ - ۳ گرم مصرف روزانه برسیم. باید هوشیار باشید که افزایش ناگهانى نیاسین منجر به خونریزى، ناراحتى‏هاى روده و در بعضى موارد اختلال کارکرد کبد مى‏شود.

ویتامین C: ویتامین C میزان HDL را در افراد مسن مورد مطالعه بالا مى‏برد مصرف روزانه یک گرم ویتامین C مى‏تواند تا هشت درصد، HDL را افزایش دهد.
بسیارى از میوه‏هاى سرشار از پکتین مانند مرکبات، گوجه، سیب زمینى، توت فرنگى و اسفناج از نظر ویتامین C نیز غنى هستند.

ویتامین E: مصرف روزانه ۵۰۰ واحد از ویتامین E در نود روز، به طور قابل ملاحظه‏اى سطح HDL را افزایش مى‏دهد.

کلسیم: اگر از مکمل کلسیم براى استخوان‏‌ها استفاده کنید، براى قلب‏تان نیز مفید است. مصرف روزانه، یک گرم کلسیم در طول هشت هفته، کلسترول را به میزان ۸ / ۴ کاهش داد. در یک مطالعه دیگر مصرف روزانه دو گرم در مدت دوازده ماه کلسترول را تا ۲۵ درصد کاهش داد.
 
مقابله با کلسترول
 

مواد زیر ممکن است در مبارزه با کلسترول مفید باشند:

چاى

و یا به طور دقیق‏‌تر، تانن موجود در آن مى‏تواند در کنترل کلسترول مفید باشد. در یک مطالعه در افرادى کمه به طور عادى روى رژیم پرکلسترول، چاى مى‏خورند سطح کلسترول، نرمال است.

سبوس برنج

ثابت شده است که این فیبر همانند سبوس جوى دوسر به طور مؤثرى مى‏تواند کلسترول را کاهش دهد (تا ۲۵% درصد).

زغال فعال شده

این زغال که کاملا ریز و خرد شده است براى آزاد کردن گاز‌ها به کار مى ‏رود ممکن است به ملکول‏ هاى کلسترول متصل شده و آن‌ها را به خارج بدن منتقل کند. بیمارانى که یک سوم از این ماده را سه بار در روز به مدت چهار هفته مصرف کنند، ۴% کاهش در سطح LDL دارند.

آرامش خود را حفظ کنید

 
استراحت مى ‏تواند کلسترول خون را کاهش دهد. بیماران قلبى که رژیم کم کلسترول دارند و به نوارهاى آرام بخش گوش مى‏ دهند نسبت به دیگر بیماران، کاهش قابل ملاحظه‏ ترى در کلسترول خون دارند.

منبع: عصر ایران





نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 3 مرداد 1394 :: نویسنده : عطا دادرس
یک صدای تق بلند را در گوش خود احساس می‌کنید و پس از آن جز سکوت مطلق هیچ صدای دیگری نمی‌شنوید. شاید برای بسیاری این اتفاق عجیب باشد، اما برای آنها که دچار سکته یا کم‌شنوایی ناگهانی گوش شده‌اند، بسیار آشناست.

سکته گوش به ناشنوایی ناگهانی حسی ـ عصبی گفته می‌شود که دلیل شناخته‌شده‌ای ندارد و معمولا در یک گوش به شکل سریع و ناگهانی یا در مدت زمان چند روز اتفاق می‌افتد. البته این نوع از کم‌شنوایی معمولا با احساس گیجی و زنگ گوش همراه است. همچنین در بیش از 90 درصد موارد، کم‌شنوایی ایجاد شده یکطرفه است.

به گفته دکتر سعید ملایری، متخصص شنوایی‌شناسی، سکته گوش را باید به عنوان یک اورژانس پزشکی در نظر گرفت و فرد مبتلا به آن باید فورا به پزشک متخصص مراجعه کند. متاسفانه برخی اوقات فرد مبتلا با ذهنیت این که مشکل او ناشی از جرم گوش، آلرژی یا عفونت سینوسی است از مراجعه به پزشک اجتناب می‌کند که این مسأله می‌تواند بر نتیجه درمان تاثیر منفی بگذارد.

نایب‌رئیس انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران به شایع‌ترین علل کم‌شنوایی ناگهانی اشاره می‌کند و می‌گوید: از شایع‌ترین علل سکته گوش می‌توان به عفونت‌ها، ضربه به سر، بیماری‌های خودایمنی نظیر سندرم کوگان (یک سندرم التهابی که با اختلالات شنوایی و بینایی همراه است)، استفاده از داروهای مسمومیت‌زای گوش، مشکلات مرتبط با گردش خون، وجود تومور در عصب شنوایی، بیماری‌های نورولوژیک نظیر ام‌اس و اختلالات گوش داخلی اشاره کرد. البته عامل کم‌شنوایی ناگهانی در 10 تا 15 درصد از مبتلایان ناشناخته است.

ناشنوایی ناگهانی، ولی موقتی

تشخیص سکته گوش از طریق انجام آزمایش شنوایی نزد متخصص شنوایی‌شناس امکان‌پذیر است. در واقع اگر آستانه شنوایی در سه فرکانس متوالی بیش از 30 دسی‌بل افت نشان دهد، کم‌شنوایی ناگهانی رخ داده است. جالب آن که این اختلال بیشتر در دهه چهارم و پنجم زندگی افراد رخ می‌دهد.

به گفته این متخصص، بسیاری از افرادی که به کم‌شنوایی ناگهانی مبتلا می‌شوند، معمولا هنگام صبح و در زمان برخاستن از خواب متوجه آن می‌شوند. البته تقریبا نیمی از افراد مبتلا به کم‌شنوایی ناگهانی به طور خود به خود، طی دوره زمانی یک تا دو هفته بهبود می‌یابند.

از سوی دیگر، نتایج مطالعات نشان می‌دهد 85 درصد از افراد مبتلا که نزد پزشک متخصص می‌روند، بهبود پیدا می‌کنند و دوباره شنوایی خود را بازمی‌یابند.

درمان کم‌شنوایی ناگهانی با داروهای کورتونی


رایج‌ترین درمان کم‌شنوایی ناگهانی بویژه کم‌شنوایی با دلایل ناشناخته، استفاده از داروهای کورتونی است.

دکتر ملایری با اشاره به این مساله توضیح می‌دهد: این داروها باعث کاهش التهاب می‌شود و به بدن کمک می‌کند تا بتواند با بیماری مبازره کند. کورتون‌ها معمولا به شکل قرص هستند. البته در سال‌های اخیر، روش تزریق داروهای استروئیدی به داخل گوش میانی و از مسیر پشت لاله گوش مورد استفاده قرار گرفته است، این روش ممکن است برای همه بیماران راحت نباشد و بیشتر برای افرادی به کار برده می‌شود که امکان استفاده از داروهای خوراکی ندارند.

وی می‌افزاید: اگر علت ایجاد کم‌شنوایی ناگهانی مشخص باشد پزشک سعی می‌کند با کنترل آن به درمان کم‌شنوایی بپردازد. درمان عفونت، قطع دارویی که ممکن است مسمومیت‌زایی گوش را به همراه داشته باشد و استفاده از داروهای کنترل‌کننده سیستم ایمنی بدن، از دیگر روش‌های درمانی این اختلال محسوب می‌شود.

استرس، گوشتان را کر می‌کند


نتایج مطالعات نشان داده استرس‌های ناشی از سبک زندگی در کشورهای صنعتی می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های مختلف و ازجمله ناشنوایی ناگهانی بشود.

این شنوایی‌شناس با تاکید بر این‌که یکی از تاثیرات منفی استرس، تغییر سطح گردش خون در مویرگ‌ها و ایجاد تنگی در آنها، غلیظ شدن خون و در نهایت انسداد رگ‌هاست، می‌گوید: بر همین اساس کاهش یا انسداد گردش خون در سرخرگ شنیداری گوش داخلی می‌تواند به کم‌شنوایی ناگهانی منجر شود. بی‌شک میزان این آسیب به میزان انسداد رگ و موقتی بودن یا دائمی بودن آن بستگی دارد.

منبع: جام جم



نوع مطلب : مقالات پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
AttaDadrass@ymail.com
 
 
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic